Heikant (Reusel)

Plaats
Buurtschap
Reusel-De Mierden
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Heikant (Reusel)

Terug naar boven

Status

- Heikant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Reusel-De Mierden. T/m 1996 gemeente Reusel.

- De buurtschap Heikant valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Reusel.

- De buurtschap Heikant wordt onderscheiden in de delen Voorste Heikant en Achterste Heikant.

- De buurtschap Heikant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kunnen de straatnamen Voorste Heikant en Achterste Heikant je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heikant ligt rond de wegen Voorste Heikant, Achterste Heikant, de Wielen, Pikoreistraat (het gedeelte van deze weg Z van huisnummer 3), Hoevenhei (de Z takken van deze weg), Herdersdreef, Buizerd, 't Heike, Postelsedijk (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de wegen Buizerd en Peel) en Goordijk. De buurtschap ligt direct ZW van het dorp Reusel, WZW van het dorp Bladel, NO van Arendonk in België, ONO van Turnhout in België en Z van de dorpen Hooge Mierde en Lage Mierde.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Heikant 18 huizen met 130 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen