Heikant (Budel)

Plaats
Buurtschap
Cranendonck
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Heikant (Budel)

Terug naar boven

Status

- Heikant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Cranendonck. T/m 1996 gemeente Budel.

- De buurtschap Heikant valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Budel.

- De buurtschap Heikant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heikant ligt rond de wegen Mulkstraat, Fabrieksstraat (voor zover gelegen N van de spoorweg), Heikantstraat, Randweg-Zuid, Albert Plesmanstraat, Luchthavenweg, De Kempen, Clement van Maasdijkstraat, Ant. Fokkerstraat, De la Minestraat, Van der Puttenstraat en Geuzendijk (het gedeelte van deze weg bij de minirotonde bij de wegen Meemortel, Randweg-Zuid en Randweg-Oost). De buurtschap is gedeeltelijk bedrijventerrein. De buurtschap Heikant ligt direct ZO van het dorp Budel, NW van Kempen Airport, NO van het dorp Budel-Schoot, N van het dorp Budel-Dorplein, ZO van het dorp Soerendonk, ZZW van het dorp Maarheeze en W van de stad Weert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Heikant 21 huizen met 134 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 80 huizen en ca. 125 bedrijfsgebouwen, met ca. 200 inwoners.

Reactie toevoegen