Heieind (Oerle)

Plaats
Buurtschap
Veldhoven
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Heieind (Oerle)

Terug naar boven

Status

- Heiend is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en in de streek Kempen, gemeente Veldhoven. T/m 30-4-1921 gemeente Oerle.

- De buurtschap Heieind valt onder het dorp Oerle, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Veldhoven.

- De buurtschap Heieind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heieind ligt rond de wegen Heikantsebaan (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de wegen Vilderstraat en Heieindweg), Heieindweg, Vooraard (het westelijkste gedeelte van deze weg) en Oude Kerkstraat (het gedeelte van deze straat rond het kruispunt met de weg Heikantsebaan en, in NW riching, tot aan het kruispunt met de weg Scherpenering; de N zijde van de Oude Kerkstraat). De buurtschap ligt N van het dorp Oerle, W en NW van het dorp Veldhoven, W van de stad Eindhoven, Z van luchthaven Eindhoven Airport, ZO van het dorp Wintelre en NO van het dorp Knegsel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heieind omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen