Heidveld

Plaats
Buurtschap
Gemert-Bakel
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Heidveld

Terug naar boven

Status

- Heidveld is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Gemert-Bakel. T/m 1996 gemeente Bakel en Milheeze.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Bakel.

- De buurtschap Heidveld heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heidveld ligt rond de gelijknamige weg, Z van het dorp Bakel, O van de stad Helmond en NW van de dorpen Deurne en Walsberg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heidveld omvat een handvol huizen met ca. 15 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In 2013 heeft de firma Slits een vergunning gekregen voor de uitbreiding dan wel wijziging van haar veehouderij aan de Heidveld. Dat daarbij nogal wat komt kijken, kun je lezen onder de link.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Het evenement Tractor Pulling Bakel (weekend in augustus) vindt plaats in buurtschap Heidveld. Sinds editie 2019 is er een onderscheid tussen Tractor Pulling en standaardtractoren. Andere jaren liep dat beide dagen door elkaar. De standaard tractoren rijden nu op zondag en dat biedt ook de mogelijkheid om er dan een familiedag van te maken voor groot en klein. Op de wedstrijdbanen is op de zondag ook de Baokelse Klasse te zien met de lokale helden/teams, zoals Badboystoy, Born in the USA, Belazerus, Maxium Massey, The Carpenther en cobra Xl. En er is dan ook een trekwedstrijd voor auto's. De organisatie brengt hiermee meer afwisseling op de wedstrijdbanen. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. In de feesttent is op zaterdagavond een afterpulling party. Tractor Pulling Bakel is blij met alle steun, zonder welke het evenement niet kan overleven: "Zonder sponsors kunnen we geen wedstrijden houden, maar dit geldt ook voor de lokale verengingen die door ons te helpen een centje kunnen bijverdienen voor hun vereniging. Hiermee bevorderen we ook het dorpse karakter."

Reactie toevoegen