Hee

Plaats
Buurtschap
Terschelling
Waddengebied
Fryslân

Hee

Terug naar boven

Status

- Hee is een buurtschap in de provincie Fryslân, in de regio Waddengebied, gemeente Terschelling.

- De buurtschap Hee heeft een eigen postcode (8882) en plaatsnaam in het postcodeboek en in de gemeentelijke basisadministratie BAG en is daarmee een formele woonplaats.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hee ligt rond de gelijknamige weg, NO van West-Terschelling, ZW van Midsland.

Terug naar boven

Evenementen

- Terschelling, muziek, kinderen; dat verbindt de Mannen van Hee. In de zomer staan ze elk jaar op Camping De Kooi bij het meertje van Hee. De Mannen maken een liedjesprogramma voor kinderen. Maar vooral voor hun eigen lol. Geen covers, geen nieuwe teksten op bestaande muziek, nee, allemaal eigen liedjes. Nummers die gaan over Terschelling, het weer, de vakantie en de camping. Een voorstelling van de Mannen is leuk voor jong en ouder. Het publiek wordt betrokken bij de voorstelling, kinderen spelen mee en aan het eind van de voorstelling staat het hele publiek te dansen.

Terug naar boven

Links

- Duurzaamheid: - Terschellingers hebben in november 2017 binnen 4 uur tijd voor 180.000 euro obligaties gekocht voor het eerste zonnepark op het eiland. Er waren 600 obligaties te koop voor 300 euro per stuk. Alleen mensen met een electriciteitsaansluiting op Terschelling konden obligaties kopen. Zonnepark Hee van coöperatie Terschelling Energie komt bij de gelijknamige buurtschap en krijgt 1500 panelen, die 120 eilander huishoudens van stroom voorzien. De aanleg van het zonnepark start begin 2018.

Reactie toevoegen