Hanekamp

Plaats
Buurtschap
Hardenberg
Salland
Overijssel

Hanekamp

Terug naar boven

Status

- Hanekamp is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg (t/m 30-6-1818 gemeente Hardenberg, per 1-7-1818 over naar gemeente Ambt Hardenberg, per 1-5-1941 over naar gemeente Hardenberg).

- De buurtschap Hanekamp valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Radewijk.

- De buurtschap Hanekamp heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hanekamp ligt rond de wegen Hanekampsdijk, Westeindigerdijk (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de Toeslagweg, en rond en W van het kruispunt met de Radewijkerweg), Toeslagweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg Westeindigerdijk), Radewijkerweg (het gedeelte van deze weg NW van huisnummer 23a) en Mastdijk (het gedeelte van deze weg W van huisnummer 4). De buurtschap ligt direct NW van het dorp Radewijk, O van de stad Hardenberg, ZO van de stad Gramsbergen, NNO van het dorp Bruchterveld en ZW van de plaats Laar in Duitsland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Hanekamp omvat ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen