Halfweg (Terschelling)

Plaats
Buurtschap
Terschelling
Waddengebied
Fryslân

Halfweg (Terschelling)

Terug naar boven

Status

- Halfweg is een buurtschap in de provincie Fryslân, in de regio Waddengebied, op het eiland en in de gemeente Terschelling.

- De buurtschap Halfweg valt onder het dorp West-Terschelling.

- Halfweg heeft in tegenstelling tot de meeste andere buurtschappen op Terschelling geen eigen postcode en plaatsnaam, voor de postadressen ligt het 'in' West-Terschelling.

Terug naar boven

Ligging

Halfweg ligt direct O van West-Terschelling, rond de Hoofdweg en een deel van de Duinweg die ter plekke formeel Duinweg Halfweg heet (huisnrs. 1 en 2).

Terug naar boven

Statistische gegevens

Halfweg omvat een klein aantal woonhuizen en boerderijen, waarvan de meeste tot vakantieappartementen zijn verbouwd.

Terug naar boven

Beschrijving

N van Halfweg lag vroeger het dorpje Stattum. Dit dorpje is echter door overstuiving met duinzand verdwenen. O van Halfweg lag het dorpje Schittrum.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Een vroegere stortplaats bij Halfweg is afgedekt met afplagmateriaal en herschapen in een speelplek van anderhalf voetvalveld groot. Tijdens het Oerolfestival worden er theatervoorstellingen georganiseerd. In de volksmond werd het het kratertheater genoemd. In 2010 heeft de locatie officieel de naam Natuurtheater De Nollekes gekregen. De Nollekes is de oude naam van dit gebied, dat wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Reactie toevoegen