Groote Hoeven

Plaats
Buurtschap
Someren
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Groote Hoeven

Terug naar boven

Status

- Groote Hoeven is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Someren.

- De buurtschap Groote Hoeven valt grotendeels onder het dorp Someren en deels onder het dorp Someren-Heide. Voor de postadressen valt het deel van de buurtschap dat onder het dorp Someren valt ook onder dat dorp, maar voor het Heidse deel van de buurtschap vallen de postadressen eveneens onder het dorp Someren (net als die van Someren-Heide zelf), omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Groote Hoeven heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Groote Hoeven ligt rond de wegen Hooghoefweg, Zandstraat (het gedeelte tussen de Hooghoefweg en de weg Ruiter), Ruiter, Loovebaan (het gedeelte van deze weg tussen de Dellerweg en de bebouwde kom van het dorp Someren; Z zijde), Kerkendijk (het gedeelte N van het kruispunt met de Zandstraat), Driehoekstraat (het gedeelte NW van het kruispunt met de Zandstraat), Musschotseweg en Zonneweg. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Someren, NNO van het dorp Someren-Heide, NW van het dorp Someren-Eind, W van het dorp Heusden, NO van het dorp Sterksel en O van het dorp Heeze.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Groote Hoeven omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen