Grafwegen

Plaats
Buurtschap
Berg en Dal
Rijk van Nijmegen
Gelderland

Grafwegen

 

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Grafwegen.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Grafwegen.

- Boek hier je golfvakantie in omgeving Grafwegen.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Grafwegen.

Terug naar boven

Status

- Grafwegen is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Rijk van Nijmegen, gemeente Berg en Dal. T/m 2014 gemeente Groesbeek.

- De buurtschap Grafwegen valt onder het dorp Breedeweg, maar omdat dat dorp geen eigen postcode en plaatsnaam heeft in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Groesbeek.

- De buurtschap Grafwegen heeft geen plaatsnaamborden, zodat u alleen aan de gelijknamige straatnaamborden kunt zien dat u in de buurtschap bent aanbeland.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Grafwege.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Grafwegen ligt ZO van Groesbeek en Breedeweg, rond de weg Grafwegen, en ligt bij een tweeprovinciepunt (Gelderland en Limburg) en tweelandenpunt (Nederland en Duitsland). Grafwegen grenst in het O aan Duitsland, aan welke kant ook een buurtschap Grafwegen ligt. Het ligt voor de hand te veronderstellen dat dit eigenlijk één buurtschap is, die bij het vaststellen van de landsgrenzen tussen Nederland en Duitsland in twee landen is komen te liggen. Zeker weten wij dit niet. In het Z grenst Grafwegen aan de provincie Limburg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- In 1840 omvatte de buurtschap Grafwegen 35 huizen met 235 inwoners.

 

 

Reactie toevoegen