Gracht

Plaats
Buurtschap
Weststellingwerf
Stellingwerven
Fryslân

Gracht

Terug naar boven

Status

- Gracht is een buurtschap in de provincie Fryslân, in de streek Stellingwerven, gemeente Weststellingwerf.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Munnekeburen, deels onder het dorp Scherpenzeel en deels onder het dorp Spanga.

- De buurtschap Gracht heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De langgerekte buurtschap Gracht ligt rond de gelijknamige weg, het gelijknamige water en rond de Nieuweweg. De buurtschap ligt W, ZW en Z van het dorp Munnekeburen, NW, W, ZW, Z en ZO van het dorp Scherpenzeel, NW, W en ZW van het dorp Spanga, NNO en NO van de dorpen Slijkenburg en Kuinre, NNW en NW van het dorp Ossenzijl, NW, W en ZW van het dorp Nijetrijne, NO, O, ZZO en ZO van het dorp Langelille, ZZO en ZO van de dorpen Echtenerbrug en Delfstrahuizen en NO, O en ZO van het dorp Bantega.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Gracht omvat ca. 75 huizen en enkele bedrijfsgebouwen, met ca. 195 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Kinderopvang: - Gastouderbureau Hummelstekkie is er voor (gast)ouders in o.a. de gemeenten Weststellingwerf, Heerenveen, Noordoostpolder, Steenwijkerland en de voormalige gemeente Lemsterland. Bij gastouderopvang is er door de kleinschaligheid veel ruimte voor aandacht voor ieder kind. Door als gastouderbureau te werken met professionele gastouders, die met liefde hun werk doen, kan Gastouderbureau Hummelstekkie een kinderopvang aanbieden die je ieder kind zou gunnen.

Reactie toevoegen