Genne

Plaats
Buurtschap
Zwartewaterland
Salland
Overijssel

Genne

Terug naar boven

Status

- Genne is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Zwartewaterland. T/m 31-7-1967 gemeente Zwollerkerspel, per 1-8-1967 over naar gemeente Hasselt, in 2001 over naar gemeente Zwartewaterland.

- De buurtschap Genne valt, ook voor de postadressen, onder de stad Hasselt.

- De buurtschap Genne heeft witte plaatsnaamborden en ligt - dus - buiten de bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Genne ligt rond de wegen Glinthuisweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 1, dus vanaf de eerste bebouwing, in N richting), Gennerdijk (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 2, in O richting), Verburgweg, Klinkerweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 5, in W richting) en Verkavelingsweg (het gedeelte van deze weg rond en ZO van het kruispunt met de Glinthuisweg). De buurtschap ligt aan de O oever van de rivier het Zwarte Water, aan de N oever van de rivier de (Overijsselse) Vecht en direct O van het punt waar de Vecht uitmondt in het Zwarte Water, en ligt verder ZO van de stad Hasselt, N van de stad Zwolle, ZW van het dorp Rouveen, OZO van het dorp Mastenbroek en NO van het dorp 's-Heerenbroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Genne 25 huizen met 144 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen