Gelderse Vallei

Streek
Gelderse Vallei
GelderlandUtrecht

Gelderse Vallei

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je bungalow op Landal Amerongse Berg.

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Gelderse Vallei.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Gelderse Vallei.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Gelderse Vallei.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Gelderse Vallei (online te bestellen).

Terug naar boven

Status en ligging

- De Gelderse Vallei is een streek die zoals de naam al suggereert grotendeels in de provincie Gelderland ligt, maar ook deels in de provincie Utrecht. De streek ligt diagonaal (NW-ZO) tussen de Veluwe in het oosten en Eemland en de Utrechtse Heuvelrug in het westen.

- De Gelderse Vallei is niet 'hard' afgebakend (wij hebben althans nergens een overzicht gevonden met een duidelijke begrenzing van de streek), maar wat er in ieder geval onder valt: de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Veenendaal, Wageningen, Renswoude, Woudenberg, Scherpenzeel, Rhenen, Leusden (plaatsen kunnen onder meer streken vallen. Zo vallen Leusden en Woudenberg tevens onder Eemland) en de stad Ede.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- De gemeenten in de Gelderse Vallei presenteren zich tegenwoordig als FoodValley. Alterra (Wageningen UR) heeft in januari 2013 rapporten opgeleverd waarin zij uiteenzetten hoe de FoodValley zich het beste zou kunnen ontwikkelen, rekening houdend met duurzaamheid (biobased economy, energietransitie, duurzame voedselketens) en de kwaliteit van de leefomgeving.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- De Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft in 2008 in Lunteren het 25e klompenpad in de Gelderse Vallei geopend. Een klompenpad is een wandelroute over onverharde wegen dwars door het landschap. Voor de samenstelling van zo'n pad praat de stichting uitgebreid met oudere bewoners in een gebied. Inmiddels is al minstens 250 kilometer van dergelijke paden in de Gelderse Vallei aangelegd.
 

 

Reactie toevoegen