Foxhol

Plaats
Dorp
Hoogezand-Sappemeer
Groningen

Foxhol

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Foxhol.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Foxhol.

Terug naar boven

Status

- Foxhol is een dorp in de provincie Groningen, in de streek Veenkoloniën, gemeente Hoogezand-Sappemeer. T/m 31-3-1949 gemeente Hoogezand.

- Volgens de Topografische atlas Groningen(1) valt onder het dorp Foxhol ook nog de buurtschap Foxholsterbosch (ZO van Westerbroek, NW van Foxhol, tussen het Winschoterdiep en het Foxholstermeer, rond de Scheepswervenweg). Volgens ons is dat vandaag de dag getransformeerd in een bedrijventerrein en dus geen buurtschap meer. Hetzelfde geldt voor de voormalige buurtschap Foxham, NO van Foxhol.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In 2011 is in Foxhol een nieuw Multifunctioneel Centrum gerealiseerd, dat in de plaats is gekomen voor de school en het dorpshuis. De school voldeed niet meer aan de huidige eisen en is gesloopt. Er is een nieuwe school gekomen met onder meer een bijeenkomstruimte, een schoolplein met een basketbalveld, een sportveld en een speelveld met speeltoestellen voor de kleintjes. Het nieuwe dorpshuis heeft een jeugdruimte en een grote zaal waar uitvoeringen van het dorp en natuurlijk ook de school te zien zullen zijn. De peuterspeelzaal is een veilige speelplek  voor de allerkleinsten. De nieuwe gymzaal wordt overdag gebruikt door de school en de peuterspeelzaal. 's Avonds kunnen verenigingen er terecht.

- De inwoners vreesden anno 2013 de komst van een biovergister naar het dorp. Met een verwerkingscapaciteit van 1.000 ton per dag zou het de grootste biovergister van Europa worden. Zij stellen dat dit geen agrarsiche maar een industriële installatie is, wat volgens de normen zou betekenen dat de installatie niet 100, zoals beoogd, maar 1.000 meter van de bebouwing af zou moeten komen te staan. Zij stellen dat een dergelijke installatie daarom ook op een industrieterrein thuishoort en niet dichtbij het dorp zoals beoogd wordt. In september 2013 besluit de Provincie om geen vergunning te verlenen, waarmee deze dreiging is afgewend.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Foxham heeft 1 gemeentelijk monument.

- Molen De Putter.

Reactie toevoegen