Ermerveen

Plaats
Buurtschap
Emmen
Drenthe

ermerveen_plaatsnaambord.jpg

Ermerveen is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Emmen. T/m 1997 tevens deels gemeente Sleen. De buurtschap valt deels onder de stad Emmen, deels onder het dorp Veenoord.

Ermerveen is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Emmen. T/m 1997 tevens deels gemeente Sleen. De buurtschap valt deels onder de stad Emmen, deels onder het dorp Veenoord.

Ermerveen

Terug naar boven

Status

- Ermerveen is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Emmen. T/m 1997 tevens deels gemeente Sleen.

- De buurtschap Ermerveen valt, ook voor de postadressen, deels onder de stad Emmen, deels onder het dorp Veenoord (dat deel viel t/m 1997 onder de gemeente Sleen).

- De buurtschap ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom wittte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ermerveen ligt rond de gelijknamige weg, ZW van Emmen, NW van Nieuw-Amsterdam, ZO van Erm en Achterste Erm.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Ermerveen omvat een 10-tal panden met ca. 25 inwoners. De ene helft (huisnrs. 1-3 en 2-4) valt onder het dorp Veenoord, de andere helft (huisnrs. 11-17 en 14-18) valt onder de stad Emmen.

Terug naar boven

Links

- Zorg en welzijn: - "Zorgboerderij Emmen is een woonboerderij in buurtschap Ermerveen, onder het dorp Veenoord, met dieren en verschillende opstallen, gelegen op een mooie en rustige plek. Wij bieden kleinschalig een veilige en gezellige mogelijkheid voor mensen die gebaat zijn bij een begeleide en gestructureerde dagbesteding. Onze instelling biedt de mogelijkheid praktische vaardigheden te ontwikkelen die van belang zijn om zelfstandiger te worden. De dagbesteding biedt onder meer de volgende mogelijkheden: meedoen met verzorging van de dieren; buitenwerk; moestuin verzorgen; sport; creatief werken, schilderen, boetseren; verzorging leefomgeving; gezelligheid. Dit alles naar ieders behoefte en vermogen. Daarnaast wil Zorgboerderij Emmen een plek zijn waar kinderen, tot en met 18 jaar, een veilige en kleinschalige dagopvang kunnen vinden. De kindergroep is op zaterdag. Door de week zijn er ook mogelijkheden voor jongeren die vastgelopen zijn op school. Bij ons zijn er ook mogelijkheden zoals: budgetteren; elektrotechniek; houtbewerken; samenwerken; je zegje doen. Via gesprekken kan desgewenst gewerkt worden aan gedragsverandering."

- Genealogie: - Bewoningsgeschiedenis van de panden in buurtschap Barger-Erfscheidenveen, en van de buur-buurtschappen Ermerveen en Wilhelmsoord.

Reactie toevoegen