Erica

Plaats
Dorp
Emmen
Drenthe

Erica

Terug naar boven

Status

- Erica is een dorp in de provincie Drenthe, gemeente Emmen.

- Onder het dorp Erica valt ook de buurtschap Amsterdamscheveld (grotendeels).

Terug naar boven

Naam

Inwoners
Een inwoner van dit dorp is een Ericaan.

Terug naar boven

Ligging

Het dorp Erica ligt Z van het dorp Zuidbarge en de stad Emmen, ZW van de dorpen Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht, WZW van het dorp Klazienaveen, NW van het dorp Weiteveen, NO van de dorpen Schoonebeek en Zandpol en O van het dorp Nieuw-Amsterdam. Door het N van het dorpsgebied loopt de A37.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Het dorp Erica heeft ca. 2.000 huizen met ca. 4.900 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Erica heeft 8 rijksmonumenten.

- Erica heeft 3 gemeentelijke monumenten.

- Molen De Heidebloem.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- De World of Birds Foundation beantwoordt dagelijks vele vragen over voeding, huisvesting, opvoeding, kweek en nog veel meer, zolang het maar over papegaaien en andere uitheemse vogels gaat. Ook de praktische vaardigheden hebben ze in ruime mate, dankzij de dagelijkse verzorging van de ca. 1500 vogels die nu in hun opvang en het kweekcentrum zijn gehuisvest. Daarnaast zijn ze een meldpunt voor ontsnapte en gevangen exotische vogels in het noorden van het land. Jaarlijks worden vele tientallen vogels gemeld en terugbezorgd bij de eigenaar, of opgevangen als vondeling. Ook herplaatsing van vogels behoort tot hun taken. Er zijn door het jaar heen diverse Open Dagen. Daarnaast zijn ze zo te zien ook op afspraak te bezoeken.

- In 2013 is het 6 km lange Koning Willem-Alexanderkanaal in gebruik genomen. Het kanaal is een nieuw gegraven vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel die de Drentse en Groningse Veenkoloniën met elkaar verbindt. Toeristen kunnen hierdoor nu een rondje varen vanaf de stad Groningen via Assen, Meppel, Emmen, Ter Apel en weer terug naar de stad.

Terug naar boven

Links

- Algemeen: - Site van en over Erica.

- Belangenvereniging: - Dorpsraad Erica.

- Zorg: - Zorgboerderij Melenhorst.

- Genealogie: - Overzicht van begravenen op de begraafplaats van Erica alg en - idem RK.

Reactie toevoegen