Emminkhuizen

Plaats
Buurtschap
Renswoude
Gelderse Vallei
Utrecht

Emminkhuizen

Terug naar boven

Status

- Emminkhuizen is een buurtschap in de provincie Utrecht, in de streek Gelderse Vallei, gemeente Renswoude.

- De buurtschap Emminkhuizen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Renswoude.

- De buurtschap Emminkhuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Emminkhuizen ligt rond de wegen Biesbosserweg (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de Groeperweg), Woudegge (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 4, in NO richting), Emminkhuizerlaan (het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de Biesbosserweg), Kooiweg en Munnikenweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Kooiweg). De buurtschap ligt Z van het dorp Renswoude, aan weerszijden van de A12 (maar voornamelijk N daarvan), direct NW van de stad Veenendaal, NO van het dorp Overberg, ZO van het dorp Scherpenzeel, W van het dorp De Klomp en ZW van het dorp Ederveen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Emminkhuizen (dan: Emmikhuizen) 8 huizen met 70 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen