Duiven

Plaats
Dorp en gemeente
Duiven
Liemers
Gelderland

GL gemeente Duiven in ca. 1870 kaart J. Kuijper [1024x768].gif

gemeente Duiven in ca. 1870 kaart J. Kuijper

gemeente Duiven in ca. 1870 kaart J. Kuijper

Duiven

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Duiven.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Duiven.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Duiven.

Terug naar boven

Status

- Duiven is een dorp en gemeente in de provincie Gelderland, in de streek Liemers.

- Onder de gemeente Duiven vallen naast de gelijknamige hoofdplaats verder nog de dorpen Groessen en Loo en de buurtschappen De Eng, Helhoek en Nieuwgraaf.

- Wapen van de gemeente Duiven.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Duiven.

- Onder het dorp Duiven vallen ook de buurtschappen De Eng en Nieuwgraaf.

Terug naar boven

Geschiedenis

Als u zich nader wilt verdiepen in de geschiedenis van Duiven, kunt u terecht bij Historische Kring Duiven Groessen Loo.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In de in 2009 opgestelde Structuurvisie Duiven staan de speerpunten voor de komende jaren ten aanzien van woningbouw, industrie en landschap in de gemeente. Die speerpunten zijn onder andere de openheid van het landschap koesteren, het Looveld en de Groessense Weide als waardevol landschappelijk gebied aanmerken en de kernen Loo en Groessen tot ‘cultuurhistorisch waardevol’ opwaarderen. Verder willen B en W meer natuurlijke verbindingszones realiseren. De komende jaren mogen er nog maar 800 tot 1.200 woningen worden gebouwd, bijvoorbeeld in de Ploen-Noord, in de Plakse Weide, op de terreinen van twee voormalige kassen in Loo en op een locatie tussen de Binnenwei en de Husselarijstraat in Loo.

- Voor de ontsluiting van woonwijk De Nieuweling in het ZO van Duiven is een voet-/fietspad tussen de Wildenborchallee en de Heiliglandsestraat aangelegd. Ten zuiden van dit pad is in 2009 een fruitbongerd ingericht. Hierdoor ontstaat binding met het landschap en de cultuurhistorie van de omgeving. Er worden daarom ook zoveel mogelijk lokale fruitrassen gebruikt en de bongerd wordt omsloten door een meidoornhaag. Het fruit is geschikt voor consumptie en mag door iedereen geplukt worden. De volgende soorten zijn aangeplant: Bigarreau Burlat (kers), Schneider`s Spate Knorpelkirsche (kers), Victoria (pruim), Reine Claude d`Oullins (pruim), Groninger Kroon (appel), Elstar (appel), Rode Boskoop (appel), Beurre Hardy (peer), Beurre Alexandre Lucas (peer) en Jut (peer).

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Duiven heeft 5 rijksmonumenten.

- Duiven heeft 5 gemeentelijke monumenten.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Duiven.

Reactie toevoegen