Duin

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Duin

Terug naar boven

Status

- Duin is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Schijndel.

- De buurtschap Duin valt onder het dorp Wijbosch, maar omdat dat dorp geen eigen postcode en plaatsnaam heeft in het postcodeboek, liggen beide voor de postadressen 'in' Schijndel.

- De buurtschap Duin ligt voor een klein gedeelte binnen de bebouwde kom van het dorp Wijbosch, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Duin ligt rond de wegen Loosbraak (Z zijde), Nieuwe Eerdsebaan (N zijde) en Eerdsebaan ( het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de twee hiervoor genoemde wegen; W zijde). De buurtschap ligt direct Z van het dorp Wijbosch, direct O van het dorp Schijndel, NW van het dorp Eerde, W van de A50 en het dorp Veghel en N van het dorp Sint-Oedenrode.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Duin omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen