Doornhoek

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant As50
Noord-Brabant

Doornhoek

Terug naar boven

Status

- Doornhoek is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de subregio As50, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Veghel.

- De buurtschap Doornhoek valt onder het dorp Zijtaart, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Veghel.

- De buurtschap Doornhoek ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Zijtaart, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen. Het nabijgelegen gelijknamige bedrijventerrein, W van de buurtschap, is wel voorzien van borden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Doornhoek ligt rond de gelijknamige weg ((het gedeelte van) de weg Doornhoek gelegen oostelijk van de weg De Hemel), aan de Zuid-Willemsvaart en rond de wegen Past. Clercxstraat (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Pater Vervoortstraat), Pater Vervoortstraat, Valstraat, De Hemel, De Bresser (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Kapt. S. Klapwijkstraat) en Kapt. S. Klapwijkstraat. De buurtschap ligt direct N van het dorp Zijtaart, direct Z van het dorp Veghel, W van het dorp Erp en NW van het dorp Keldonk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Doornhoek 26 huizen met 130 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 85 huizen met ca. 215 inwoners.

Reactie toevoegen