Doeveren

Plaats
Dorp
Heusden
Langstraat
Noord-Brabant

Doeveren

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Doeveren.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Doeveren.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Doeveren.

Terug naar boven

Status

- Doeveren is een dorpje in de provincie Noord-Brabant, in de subregio Langstraat, gemeente Heusden. T/m 31-7-1908 gemeente Drongelen, Haagoort, Gansoijen en Doeveren. Per 1-8-1908 is de naam van deze gemeente gewijzigd in Drongelen. Per 1-5-1923 over naar gemeente Eethen, in 1973 over naar gemeente Heusden.

- Het dorp Doeveren heeft geen eigen postcode en plaatsnaam in het postcodeboek, voor de postadressen ligt het daarom 'in' Heusden. Het dorp is wél als plaatsnaam opgenomen in de in 2009 in werking getreden gemeentelijke Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

Terug naar boven

Ligging

Doeveren ligt ZW van Heusden, NNW van Waalwijk en grenst in het N aan de Bergsche Maas. Oorspronkelijk lag het dorp in het Land van Altena. Door het graven van de Bergsche Maas, die in 1904 gereed kwam, is het aan de Heusdense kant komen te liggen. Toch viel het t/m 1972 nog onder gemeenten in het Land van Altena. Pas in 1973 is Doeveren middels een grenscorrectie aan de gemeente Heusden toegevoegd.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heeft Doeveren 17 huizen met 117 inwoners. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 30 huizen met ca. 80 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Doeveren heeft 3 rijksmonumenten.

- Doeveren heeft 3 gemeentelijke monumenten.

- De huidige Hervormde kerk dateert uit 1950 en is de opvolger van een kerk die in 1944 door oorlogsgeweld is verwoest.

Reacties

(1)

Wellicht bij u bekend maar de kernen van de gemeenten Heusden en Oss zonder eigen postcode zijn wel degelijk als woonplaats erkend voor de BAG. Zie hiervoor de woonplaatscodetabel of de BAG web van het kadaster. De enige uitzondering hierop is Het Wild (gem. Oss, voorheen gem. Lith).
Met vriendelijke groet,
B.M. (Bartus) Vermeulen, Colijnpark 184, 3437 JK NIEUWEGEIN

Red.:
Dank voor uw reactie. Dit is ons bekend. Neemt niet weg dat ze vooralsnog niet worden erkend als plaatsnamen voor het postcodeboek omdat dit voorlopig te veel geld kost. Het Wild klopt omdat dat voorheen onder Lith viel en de kernen waar het om gaat waren voorheen gem. Ravenstein. Wij hebben e.e.a. inmiddels vermeld onder de gemeenten Heusden en Oss.

Reactie toevoegen