Demen

Plaats
Dorp
Oss
Noordoost-Brabant As50
Noord-Brabant

DK 200906093501 Kerkje, Demen.jpg

Demen RK kerk anno 2009

Demen RK kerk anno 2009

Demen

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je kampeervakantie op vakantiepark Herperduin.

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Demen.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Demen.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Demen.

Terug naar boven

Status

- Demen is een dorp in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant en daarbinnen in de subregio As50, gemeente Oss. T/m 1809 gemeente Demen en Langel. In 1810 over naar gemeente Dieden, Demen en Langel, per 1-5-1923 over naar gemeente Ravenstein, in 2003 over naar gemeente Oss.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- Demen is in 2015 het hardst 'gekrompen' van alle kernen in de gemeente Oss: het aantal inwoners is er met 10 procent afgenomen. Tegelijkertijd is de 'grijze druk' toegenomen tot 50 procent. Dat betekent dat tegenover elke 2 volwassenen in de arbeidzame leeftijd een 65-plusser staat.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Demen heeft 8 rijksmonumenten.

- Demen heeft 7 gemeentelijke monumenten.

- Rosmolen Demen.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Het is genieten in De Tuinen in Demen. Overal zie en ruik je rozen! Van eind mei tot half september ben je elke donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur welkom. De Tuinen bieden de tuinliefhebber iets bijzonders. 16 verschillende siertuinen hebben elk hun eigen kleur en sfeer. Steeds zijn er verrassende combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, heel veel rozen. Er is een oranje rozentuin, een roodroze rozentuin, een hagentuin en nog veel meer. Er zijn meer dan 120 soorten rozen te zien, in alle vormen en kleuren. Spectaculair zijn de loofgangen, waarvan er één met ruim 80 leirozen is begroeid. Er staan ruim 130 soorten Hemerocallis langs het Wim Willemsenpad en vele bijzondere groentesoorten in de ronde groentetuin.

- Pontje over de Maas naar Batenburg in het Gelderse Land van Maas en Waal.

Terug naar boven

Links

- Dorpshuis Onder d'n Plag is een huis voor ontmoeting en sport voor de kleine Osse, voorheen Ravensteinse kernen Demen, Dieden, Deursen-Dennenburg en Neerlangel.

Reactie toevoegen