De Vleut

Plaats
Buurtschap
Best
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

De Vleut

Terug naar boven

Status

- De Vleut is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Best.

- Buurtschap De Vleut valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Best.

- Buurtschap De Vleut heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Vleut ligt rond de wegen Sint-Oedenrodeseweg (het gedeelte van deze weg ZW van rond het kruispunt met de Schelravenseweg), Hogevleutweg, Lage Vleutweg, Ringweg (het gedeelte van deze weg O van de A2), Vleutstraat (het gedeelte van deze straat Z van het kruispunt met de Hamsestraat), Elsdonkseweg, Schelravenseweg, Akkerweg, Hoefkestraat, Nijnselseweg, Achterste Heistraat, Molenkampseweg, Broekdijk, Koppelstraat, Steenovenseweg en Kanterseveldenweg. De buurtschap ligt NO van het dorp Best, O van de A2, ZW van de dorpen Boskant en Sint-Oedenrode, NW van de dorpen Son en Breugel en N van de stad Eindhoven.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Vleut omvat ca. 130 huizen met ca. 325 inwoners.

Reactie toevoegen