De Vennik

Plaats
Buurtschap
Hollands Kroon
West-Friesland
Noord-Holland

De Vennik

Terug naar boven

Status

- De Vennik is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Hollands Kroon. T/m 1989 deels gemeente Schagen, deels gemeente Harenkarspel en deels gemeente Barsingerhorn; in 1990 in zijn geheel over naar gemeente Niedorp (grotendeels door middel van grenscorrecties met de gemeenten Schagen en Harenkarspel); in 2012 over naar gemeente Hollands Kroon.

- Buurtschap De Vennik valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Zijdewind, deels onder het dorp Haringhuizen.

- Buurtschap De Vennik heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Vennik ligt rond de Provincialeweg (de N241; het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Tolkerdijk en Moerbeek) en rond de weg Tolkerdijk (het gedeelte van deze weg O van de spoorweg). De buurtschap ligt Z van het dorp Haringhuizen, ZW van het dorp Barsingerhorn, WZW van het dorp Lutjewinkel, WNW van het dorp Winkel, NW van het dorp 't Veld, NNW van het dorp Zijdewind, NO van het dorp Dirkshorn en ZZO van de stad Schagen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Vennik omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen