De Schietbaan

Plaats
Buurtschap
Rucphen
West-Brabant Baronie en Markiezaat
Noord-Brabant

De Schietbaan

Terug naar boven

Status

- De Schietbaan is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Rucphen.

- Buurtschap De Schietbaan valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Rucphen.

- Buurtschap De Schietbaan heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Schietbaan ligt 3 km ZW van Rucphen, in de Rucphense Bossen, rond de gelijknamige weg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Schietbaan omvat ca. 10 huizen en enkele bedrijfsgebouwen, met ca. 20 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In 1998 heeft de gemeente Roosendaal 3,5 hectare bos aan De Schietbaan verkocht aan de gemeente Rucphen. De grond valt binnen de gemeentegrenzen van Rucphen, maar was in eigendom van de gemeente Roosendaal. Rucphen is blij met de aankoop, omdat het altijd voordelen heeft de grond zelf in eigendom te hebben. Daardoor kan zij er bijvoorbeeld voor zorgen dat projectontwikkelaars buiten de deur worden gehouden. Bedrijven speculeren namelijk met bosgrond. Zij kopen grote stukken bos, verkavelen die in kleine stukken en verkopen die door aan particulieren. Die wordt voorgespiegeld dat er grote winsten zijn te behalen als er in de toekomst op de grond gebouwd mag worden. Overigens blijft de gemeente Roosendaal voorlopig nog wel eigenaar van de Rucphense Heide, die zij ook onderhoudt. Als Defensie er echter wil oefenen, moet zij daarvoor wel toestemming vragen aan de gemeente Rucphen.

Reactie toevoegen