De Roskam

Plaats
Buurtschap
Kampen
Salland
Overijssel

De Roskam

Terug naar boven

Status

- De Roskam is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Kampen. T/m 1936 gemeente Kamperveen, in 1937 over naar gemeente IJsselmuiden, in 2001 over naar gemeente Kampen.

- Buurtschap De Roskam valt voor de postadressen onder de formele woonplaats Kamperveen, met een eigen postcode en postale plaatsnaam in het postcodeboek. In de praktijk valt buurtschap De Roskam onder de stad Kampen.

- Buurtschap De Roskam heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Roskam ligt rond de wegen Hogeweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 6, in NW richting) en Noordwendigedijk. De buurtschap ligt Z van de stad Kampen, NO van het dorp Noordeinde, O van het Drontermeer en het dorp Dronten, NNW van het dorp Oosterwolde, W van de rivier de IJssel, WZW van het dorp Wilsum en ZW van het dorp IJsselmuiden.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Roskam omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen