De Roond

Plaats
Buurtschap
Boxtel
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

De Roond

Terug naar boven

Status

- De Roond is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Boxtel.

- Buurtschap De Roond valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Boxtel.

- Buurtschap De Roond heeft (fraaie) plaatsnaamborden, met informatiepaneel, en ligt, omdat het geen officiële, blauwe komborden zijn, buiten de bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Roond ligt rond de bijna gelijknamige weg Roond en rond de wegen Het Loo, Voorstraat, Vinkenberg, Kapelweg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg Vinkenberg), Veldakkerstraat, D'ekker, De Donders, Akkerstraat, Kalksheuvel, Molengraafseweg, Loxvenseweg (het gedeelte van deze weg N van de rivier de Beerze), Scheepdonkseweg (het gedeelte van deze weg W van de rivier de Beerze), Geerlingsdijk, Mona Dwarsweg, Nieuwe Erven, Bosrand, Kempseweg (het gedeelte van de weg NO van het kruispunt met de weg Bosrand), Glasvenseweg en Kerkpad. De buurtschap ligt WZW van het dorp Boxtel, NW van het dorp Lennisheuvel, WNW van het dorp Liempde, O van het dorp Oisterwijk, Z van de dorpen Esch en Vught, ZO van het dorp Haaren en N van het dorp Oirschot.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Roond, samen met buurtschap Luissel (dan: Roond en Luijssel), 38 huizen met 242 inwoners. Tegenwoordig omvat buurtschap De Roond ca. 170 huizen met ca. 425 inwoners.

Reactie toevoegen