De Moer

Plaats
Dorp
Loon op Zand
Hart van Brabant Langstraat
Noord-Brabant

De Moer

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving De Moer.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving De Moer.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving De Moer.

Terug naar boven

Status

- De Moer is een dorp in de provincie Noord-Brabant in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen in de subregio Langstraat, gemeente Loon op Zand.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Aan beide zijden van de Moersedreef, NW van De Moer, is het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Moersedreef gepland. Het betreft een gebied van 400 hectare waar de intensieve landbouw ruimte moet krijgen. Het maakt deel uit van het reconstructieplan De Meierij. Het landbouwontwikkelingsgebied moet ruimte bieden aan acht toekomstgerichte bedrijven met een bouwblok van maximaal 2,5 hectare voor intensieve veehouderij, Verder zou er 60 hectare gebruikt mogen worden voor glastuinbouw of boomteelt. Het landbouwontwikkelingsgebied zal waarschijnlijk bedrijven gaan herbergen afkomstig van elders in Brabant, die daar weg moeten om plaats te maken voor de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

- Nieuwbouwproject Hooivork II behelst de bouw van 30 tot 35 woningen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De Moer heeft 3 rijksmonumenten.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Autocross De Moer (2e zondag van oktober).

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Huis ter Heide is een landgoed en natuurgebied met een oppervlakte van ruim 1.000 hectare. Het wordt beheerd door Natuurmonumenten. In 2015 krijgt het landgoed een natuurbegraafplaats.

Terug naar boven

Links

- Overzicht van begravenen op de begraafplaats van De Moer.

- Verslag in tekst en beeld van Open Boerderijdag 2012 bij fam. Jan de Kort, die maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Reactie toevoegen