De Kooi

Plaats
Buurtschap
Gorinchem
Alblasserwaard
Zuid-Holland

De Kooi

Terug naar boven

Status

- De Kooi is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek Alblasserwaard, gemeente Gorinchem.

- Buurtschap De Kooi valt, ook voor de postadressen, onder de stad Gorinchem.

- Buurtschap De Kooi heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

- Buurtschap De Kooi ligt NW van Gorinchem, Z van Hoornaar, ZW van Hoogblokland. De buurtschap ligt rond het einde van de Kooiweg (een zijweg van de Groeneweg), gezien vanuit Hoornaar.

- De gemeentegrens loopt ter plekke door de Kort Scheiwijksche Wetering. Volgens de Topografische atlas Zuid-Holland() vallen enkele panden N hiervan dus onder de gemeente Giessenlanden en daarmee de kern Hoornaar of Hoogblokland. Volgens het postcodeboek vallen alle panden onder de stad en gemeente Gorinchem.

- Z van deze wetering ligt de Polder Lang Scheiwijk, die alitjd al onder de gemeente Gorinchem valt. N van de wetering ligt de Polder Kort Scheiwijk, die voor de herindeling van 1986 onder de gemeente Hoogblokland viel. Gezien de ligging van de buurtschap zijn de inwoners meer georiënteerd op Hoornaar dan op Gorinchem.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Kooi omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen