De Kapel (Borkel en Schaft)

Plaats
Buurtschap
Valkenswaard
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

De Kapel (Borkel en Schaft)

Terug naar boven

Status

- De Kapel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Valkenswaard. T/m 1809 gemeente Bergeijk, in 1810 over naar gemeente Borkel en Schaft, per 1-5-1934 over naar gemeente Valkenswaard.

- Buurtschap De Kapel valt onder het tweelingdorp Borkel en Schaft, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Valkenswaard.

- Buurtschap De Kapel heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Kapel ligt rond de wegen Kapelweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 16, in Z richting), Kapellerpad, Hoeverdijk (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de weg Het Mortelke en de bebouwde kom van het dorp Borkel en Schaft) en Luikerweg (de N69; het gedeelte van deze weg W van het gedeelte van de Kapelweg dat deel uitmaakt van de buurtschap; O zijde). De buurtschap ligt W van het tweelingdorp Borkel en Schaft, ZW van het dorp Valkenswaard, Z van het dorp Dommelen, ZO van het dorp Westerhoven, OZO van het dorp Bergeijk en N van Neerpelt in België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Kapel omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen