De Hulk

Plaats
Buurtschap
Koggenland Hoorn
West-Friesland
Noord-Holland

De Hulk

Terug naar boven

Status

- De Hulk is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, in deels gemeente Koggenland (gedeelte onder het dorp Scharwoude: t/m 1853 gemeente Scharwoude, in 1854 over naar gemeente Avenhorn, in 1979 over naar gemeente Wester-Koggenland, in 2007 over naar gemeente Koggenland; gedeelte onder het dorp Berkhout: t/m 1978 gemeente Berkhout, in 1979 over naar gemeente Wester-Koggenland, in 2007 over naar gemeente Koggenland), en deels gemeente Hoorn (t/m 1969 gemeente Berkhout, in 1970, door middel van een grenscorrectie, over naar gemeente Hoorn).

- Buurtschap De Hulk valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Scharwoude, deels onder het dorp Berkhout en deels onder de stad Hoorn.

- Buurtschap De Hulk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Hulk ligt rond de gelijknamige weg en rond de Venneweg (het ZW gedeelte van deze weg, bij de campings), Zesstedenweg (het gedeelte van deze weg N van de rotonde bij de wegen Scharwoude en Grosthuizen) en IJselmeerdijk (het eerste gedeelte van deze weg, rond het verlengde van en vanaf de weg De Hulk). De buurtschap ligt O van de afslag Avenhorn van de A7/E22, en ter hoogte van en rondom het punt waar de N243 (de Provincialeweg) en N247 (ook de Provincialeweg) bij elkaar komen. Buurtschap De Hulk ligt verder aan het water de Hoornse Hop, NW van het Markermeer, ZW van de stad Hoorn, ZO van het dorp Berkhout, N van het dorp Scharwoude, ZZW van het dorp Wognum en O van de dorpen Avenhorn en De Goorn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Hulk omvat ca. 80 huizen en ca. 130 vakantieaccommodaties, met ca. 200 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Buurtschap De Hulk heeft 1 gemeentelijk monument, zijnde voormalig stoomgemaal Westerkogge uit 1867.

Reactie toevoegen