De Hout

Plaats
Buurtschap
Drechterland
West-Friesland
Noord-Holland

De Hout

Terug naar boven

Status

- De Hout is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Drechterland. T/m 1978 deels gemeente Hoogkarspel (in 1979 over naar gemeente Drechterland), deels gemeente Westwoud (in 1979 over naar gemeente Drechterland) en deels gemeente Venhuizen. Het deel onder de gemeente Venhuizen gaat pas in 2006 over naar gemeente Drechterland.

- Buurtschap De Hout valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Hem.

- Buurtschap De Hout heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Hout ligt rond de gelijknamige weg (grotendeels de N506). De buurtschap is deels industriegebied. Buurtschap De Hout ligt N van het dorp Hem, N en NW van het dorp Venhuizen, Z van het dorp Hoogkarspel, ZW van de dorpen Lutjebroek en Grootebroek, ZO van het dorp Westwoud en O van het dorp Oosterblokker.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Hout 10 huizen met 63 inwoners onder de gemeente Hoogkarspel en 2 huizen met 14 inwoners onder de gemeente Venhuizen. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 65 huizen en ca. 20 bedrijfsgebouwen, met ca. 165 inwoners.

Reactie toevoegen