De Hoeven (Haarsteeg)

Plaats
Buurtschap
Heusden
Langstraat
Noord-Brabant

De Hoeven (Haarsteeg)

Terug naar boven

Status

- De Hoeven is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de subregio Langstraat, gemeente Heusden. T/m 30-4-1935 gedeeltelijk en grotendeels gemeente Nieuwkuijk, gedeeltelijk gemeente Herpt en Bern, gedeeltelijk gemeente Vlijmen en gedeeltelijk gemeente Hedikhuizen. Per 1-5-1935 (in zijn geheel) over naar gemeente Vlijmen, in 1997 over naar gemeente Heusden.

- Buurtschap De Hoeven valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Haarsteeg.

- Buurtschap De Hoeven heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Hoeven ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Heusdenseweg, Veldweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Heusdenseweg), Het Zand, Het Bijltje, De Tol (de N267; het gedeelte van deze weg tussen de viaducten bij de wegen De Hoeven/Mariëndonkstraat en Tuinbouwweg/d'Outremontweg), Tuinbouwweg (het gedeelte van deze weg W van de weg Mommersteeg) en Abt van Engelenlaan (het gedeelte van deze weg N van de minirotonde bij de Tuinbouwweg). De buurtschap ligt direct W van het dorp Haarsteeg, N van de dorpen Nieuwkuijk en Vlijmen, O van het dorp Elshout, NO van het dorp Drunen, ZO van de stad Heusden en de dorpen Herpt en Oudheusden en ZZW van het dorp Hedikhuizen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Hoeven 26 huizen met 130 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 135 huizen met ca. 340 inwoners.

Reactie toevoegen