De Hoef (Hulsel)

Plaats
Buurtschap
Reusel-De Mierden
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

De Hoef (Hulsel)

Terug naar boven

Status

- De Hoef is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Reusel-De Mierden. T/m 1996 gemeente Hooge en Lage Mierde.

- Buurtschap De Hoef valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Hulsel.

- Buurtschap De Hoef heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Hoef ligt rond de gelijknamige weg (exclusief het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg Franse Hoef, en exclusief de bebouwing iets N daarvan) en rond de wegen Steenoven en Bladelsedijk. De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Hulsel, ZO van het dorp Lage Mierde, NW van het dorp Bladel, NO van het dorp Reusel, ZW van de dorpen Netersel en Casteren en OZO van het dorp Hooge Mierde.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Hoef omvat ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De Wilibrordkapel op De Hoef is een eenvoudig houten veldkapelletje. Het is in 1939 opgericht door de inwoners van de buurtschap als eerbetoon aan Willibrordus, die in 710 Hulsel geschonken krijgt, en van wie in 1939 de 1200e sterfdag werd gevierd. Het kapelletje bestaat uit een afdakje boven een staander, waaronder zich een terracotta beeld van Willibrord bevindt, vervaardigd door Piet Verdonk. De evacués die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog in Hulsel en omgeving onderdak hebben gevonden, schenken bij hun vertrek in 1946 uit dankbaarheid een door één van hen vervaardigd Willibrordusbeeld aan de parochie. In 1970 is het kapelletje vernieuwd. Vroeger was er jaarlijks op zondag na Pasen een processie naar de Willibrordkapel.

Reactie toevoegen