De Heid

Plaats
Buurtschap
Hollands Kroon
Kop van Noord-Holland
Noord-Holland

De Heid

Terug naar boven

Status

- De Heid is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Kop van Noord-Holland, gemeente Hollands Kroon. T/m 2011 gemeente Wieringen.

- Buurtschap De Heid valt onder het dorp Oosterland, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Den Oever.

- Buurtschap De Heid heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat. De buurtschap ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Oosterland, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, De Heid als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Heid ligt rond het gedeelte van de Akkerweg tussen rond de kruispunten van deze weg met de Molgerweg en de Oosterkruisweg. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Oosterland, WZW van het dorp Den Oever, NO van het dorp Hippolytushoef, W van de A7 en N van het dorp Wieringerwerf.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Heid omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen