De Bus (Schijndel)

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

De Bus (Schijndel)

Terug naar boven

Status

- De Bus is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de streek Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Schijndel.

- Buurtschap De Bus valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Schijndel.

- Buurtschap De Bus heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Naamsverklaring
Identiek met bos 'bos' (vergelijk het Nieuwengelse bush).(1)

Niet te verwarren met:
Enkele honderden meters naar het W ligt ook nog een buurtschap De Bus, op grondgebied van de gemeente Sint-Michielsgestel. Je zou kunnen veronderstellen dat dit dezelfde buurtschap is, waar alleen maar een gemeentegrens doorheen loopt, maar dat is niet waarschijnlijk, omdat tussen beide buurtschappen in namelijk nog de buurtschap Meijldoorn ligt.

Terug naar boven

Ligging

- Buurtschap De Bus ligt NW van het dorp Schijndel, rond het gelijknamige weggetje, dat een zijweg is van de weg naar de dorpen Maaskantje en Den Dungen (hier genaamd Zijweg Dungen).

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Bus omvat 3 huizen aan de gelijknamige weg. Wellicht vallen enkele omliggende panden aan de Woudseweg en de Zijweg Dungen ook nog tot de buurtschap te rekenen. Dan zou de buurtschap ca. 10 huizen omvatten, met ca. 30 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving De Bus, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen