De Boer

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

De Boer

Terug naar boven

Status

- De Boer is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 2021 gemeente Mill en Sint Hubert.

- Buurtschap De Boer valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Sint Hubert.

- Buurtschap De Boer heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Boer ligt rond de wegen Boersestraat, Lange Schoolstraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Sint Hubert), Kromme Bergweg (het gedeelte W van de IJzerbroekseweg), Zandbergseweg, Klompenmakersweg, Pastoor Jacobsstraat (de N264; het gedeelte tussen de minirotonde bij de Wanroijseweg en de Wethouder Lemmenstraat), Grootvenseweg (het gedeelte Z van de Pastoor Jacobsstraat) en Heimolenweg. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Sint Hubert, N van het dorp Wanroij, ZO van het dorp Mill en NO van het dorp Wilbertoord.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Boer 53 huizen met 296 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Reactie toevoegen