De Aa ('t Loo, Bergeijk)

Plaats
Buurtschap
Bergeijk
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

De Aa ('t Loo, Bergeijk)

Terug naar boven

Status

- De Aa is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Bergeijk.

- Buurtschap De Aa valt onder het dorp 't Loo, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Bergeijk.

- Buurtschap De Aa heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al zouden de straatnamen Achterste Aa en Voorste Aa je daar wel een vermoeden van kunnen geven.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Aa ligt rond de wegen Achterste Aa, Voorste Aa, Bredasedijk (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp 't Loo), Hongarijesedijk (met uitzondering van het Z deel van de ZW tak van deze weg), Looerheideweg, Tabakspad (het gedeelte van deze weg ZW van de Looerheideweg) en Hutten (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Achterste Aa en Bredasedijk). De buurtschap ligt aan weerszijden van het riviertje de Keersop, ZO van het dorp Luyksgestel, ZZO van het dorp 't Loo, Z van het dorp Bergeijk, W van het tweelingdorp Borkel en Schaft en NNO van Lommel in België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Aa omvat ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen