De Aa (Boekel)

Plaats
Buurtschap
Boekel Veghel
Noordoost-Brabant As50
Noord-Brabant

De Aa (Boekel)

Terug naar boven

Status

- De Aa is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen gedeeltelijk in de subregio As50 (het gedeelte van de buurtschap dat valt onder de gemeente Veghel), in grotendeels gemeente Boekel, deels gemeente Veghel. Veghels gedeelte: t/m 1993 gemeente Erp.

- Buurtschap De Aa valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Boekel, deels onder het dorp Erp.

- Buurtschap De Aa heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1300 kopie 19e eeuw Aa.

Naamsverklaring
Naar de ligging aan het gelijknamige water (waarop de oude vorm betrekking heeft). Aa is een veelvuldig voorkomende waternaam, die in de middeleeuwen nog als soortnaam voorkwam.(1)

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Aa ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Erpseweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg De Aa), Boekelseweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg Veluwe), Veluwe en De Beemd. De buurtschap ligt ZW van het dorp Boekel, OZO van het dorp Erp, NO van het dorp Boerdonk, NW van de dorpen Handel en Gemert, WNW van de buurtschap Huize Padua en ZZO van de stad Uden.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Aa omvat ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen