Vennenberg

Plaats
Buurtschap
Dalfsen
Salland
Overijssel

Vennenberg

Terug naar boven

Status

- Vennenberg is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Dalfsen.

- De buurtschap Vennenberg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Dalfsen.

- De buurtschap Vennenberg ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom - in ieder geval sinds 2019, en wellicht al eerder - witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vennenberg ligt rond de wegen Vennenbergweg en Kortersweg. De buurtschap ligt ZO van het dorp Dalfsen, OZO van het dorp Hoonhorst, ZZW van het dorp Vilsteren, N van het dorp Lemelerveld, NO van het dorp Heino, NW van het dorp Lemele en ZW van de stad Ommen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Vennenberg omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Openbaar vervoer: - Sinds april 2017 is er Buurtbus Vilsteren, die rijdt tussen Dalfsen en Ommen. In totaal bemensen circa 30 vrijwilligers de bus, waardoor iedereen gemiddeld maar circa 1x in de 14 dagen dienst hoeft te doen. Dankzij deze bus worden ook de buurtschappen Achterveld, Dalmsholte, Giethmen, Hessum, Rechteren en Vennenberg aangedaan.

- Dierenbegraafplaats: - Als je huisdier overlijdt, is het altijd een moeilijk moment om hem achter te laten bij de dierenarts. Steeds meer mensen besluiten dan ook om op een waardiger manier afscheid te nemen van hun huisdier door het te begraven op een huisdierenbegraafplaats. Dat kan bijvoorbeeld op Dierenbegraafplaats Vennenberg.

Reacties

(2)

Vennenberg heeft, net zoals het wat noorderlijkere gelegen buurtschap Welsum, ook sinds 2019 (of misschien zelfs al eerder) witte plaatsnaamborden.

(borden.plaatsengids.nl/pgemDalfsen.html#qvennen)

Dank voor de tip! Ik heb de tekst er op aangepast.
Met vriendelijke groet, Frank van den Hoven, hoofdredacteur Plaatsengids.nl

Reactie toevoegen