Californië (Ammerzoden)

Plaats
Buurtschap
Maasdriel
Bommelerwaard
Gelderland

Californië (Ammerzoden)

Terug naar boven

Status

- Californië is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Bommelerwaard, gemeente Maasdriel. T/m 1998 gemeente Ammerzoden.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Ammerzoden, deels onder het dorp Hedel.

- De buurtschap Californië heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1867 Californië.

Naamsverklaring
Aanvankelijk de naam van een herberg, ontstaan na 1852. De naam is na 1945 overgegaan op de omliggende bewoning. Vernoemd naar de Amerikaanse staat Californië, die over de gehele wereld grote bekendheid verkreeg door de in 1848 ontdekte goudvoorraden.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Californië ligt O van het dorp Ammerzoden en W van het dorp Hedel, rond de kruisingen Haarstraat / Nieuwe Kade en Harenseweg / Ammerzodenseweg. De eerstgenoemde twee wegen vallen onder Ammerzoden, de laatste twee vallen onder Hedel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Californië heeft ca. 25 huizen met ca. 60 inwoners.

Reacties

(2)

De foto klopt niet, dit is een afbeelding van een dijk, niet van de Ammerzodenseweg!

Dank voor uw reactie! Ik kan de locatie in die omgeving met Google StreetView ook niet traceren, dus kennelijk is het een vergissing van de fotograaf. Ik heb hem verwijderd.

Reactie toevoegen