Bus (Boskant)

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Bus (Boskant)

Terug naar boven

Status

- Bus is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Sint-Oedenrode.

- De buurtschap Bus valt onder het dorp Boskant, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Sint-Oedenrode.

- De buurtschap Bus heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
De Bus, 1451 indenbossch.

Naamsverklaring
Identiek met bos 'bos'.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bus ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Achterbos, Liempdseweg (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Kremselen), Bobbenagelseweg (het gedeelte van deze weg Z van de rivier de Dommel), Hulst, Huijgensweg, Sort, Mettenkampen, Donderdonksedijk, Populierenlaan (de twee hiervoor genoemde wegen de gedeelten gelegen N van de kruispunten met de weg Scheken) en Scheken (de W en NO takken van deze weg). De buurtschap ligt N van het dorp Boskant, WZW van het dorp Sint-Oedenrode, ZO van het dorp Liempde, ZZO van het dorp Olland en NNO van het dorp Best.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap Bus omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen