Bruggen (Deurne)

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Bruggen (Deurne)

Terug naar boven

Status

- Bruggen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Bruggen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Deurne.

- De buurtschap Bruggen heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes, en enkel voor het deel Klein Bruggen, kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bruggen ligt rond de wegen Klein Bruggen, Bruggenseweg (het gedeelte NW van het kruispunt met de Strijpsebaan), Hilakkerweg, Strijpen, Bakelseweg (de N604; het gedeelte NW van het kruispunt met de weg Strijpen en de Voortseweg; W zijde), Oldert (het (korte) gedeelte NW van het kruispunt met de Hoefweg, tot bij het water de Kaweise Loop; W zijde), Hoefweg, Berkelweg en Strijpseheiweg. De buurtschap Bruggen wordt onderscheiden in de delen Klein Bruggen en Groot Bruggen. De buurtschap ligt NW van de dorpen Deurne en Walsberg, ZO van het dorp Bakel, ZW van het dorp Milheeze en O van de stad Helmond.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Bruggen 7 huizen met 40 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen