Breehees

Plaats
Buurtschap
Goirle
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Breehees

Terug naar boven

Status

- Breehees is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, gemeente Goirle. T/m 1996 gemeente Hilvarenbeek.

- De buurtschap Breehees valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Goirle.

- De buurtschap Breehees heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Breehees ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Poppelseweg (O zijde, maar bij de kruispunten met de wegen Eerste Schoor en Turnhoutsebaan beide zijden), Eerste Schoor, Turnhoutsebaan (het gedeelte van deze weg rond en Z van het kruispunt met de Poppelseweg, tot de minirotonde bij de weg Gorps Baantje) en Gorps Baantje (het gedeelte van deze weg bij de minirotonde bij de Turnhoutsebaan). De buurtschap ligt Z van het dorp Goirle en de stad Tilburg, NW van de dorpen Hilvarenbeek en Esbeek, WNW van het dorp Biest-Houtakker, NNW van Poppel in België en ZO van het dorp Riel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Breehees 5 huizen met 27 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen