Bovendorp

Plaats
Buurtschap
Heumen
Rijk van Nijmegen
Gelderland

Bovendorp

Terug naar boven

Status

- Bovendorp is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Rijk van Nijmegen, gemeente Heumen.

- De buurtschap Bovendorp valt deels onder het dorp Molenhoek en deels onder het dorp Malden. Het deel van de buurtschap dat onder het dorp Malden valt, valt ook voor de postadressen daaronder, maar het deel van de buurtschap Bovendorp dat onder het dorp Molenhoek valt, ligt, omdat het desbetreffende deel van Molenhoek (het Gelderse deel ervan in de gemeente Heumen) in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, net als dit deel van Molenhoek, voor de postadressen 'in' Heumen.

- De buurtschap Bovendorp heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bovendorp ligt rond de wegen Rijksweg (de N271 en de N844, liggend in elkaars verlengde, met een tussenliggend kruispunt met de Jan J. Ludenlaan (ook de N271); het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Ringbaan in het Z en Lierseweg in het N), Bagijnstraat en Lierseweg (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Vuurvogeldwarspad). De buurtschap ligt direct Z van het dorp Malden, direct NW van het dorp Molenhoek, Z van de stad Nijmegen, W van het dorp Groesbeek, NW van het dorp Mook, O van het Maas-Waalkanaal, het dorp Heumen en de A73, N van de rivier de Maas en de dorpen Katwijk en Cuijk en NO van het dorp Linden.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Bovendorp omvat ca. 35 huizen en enkele bedrijfsgebouwen, met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen