Bottel

Plaats
Buurtschap
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Bottel

Terug naar boven

Status

- Bottel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne. T/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Bottel valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Deurne.

- De buurtschap wordt onderscheiden in de gedeelten Kleine Bottel (N van de spoorweg) en Grote Bottel (Z van de spoorweg). Een groot gedeelte van de buurtschap is getransformeerd tot bedrijventerrein en is niet meer tot de buurtschap te rekenen.

- De buurtschap heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de straatnaambordjes Grote Bottel en Kleine Bottel kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap ligt rond de wegen Kleine Bottel, Grote Bottel, Binderendreef (het gedeelte tussen de Helmondseweg en de weg Grote Bottel), Helmondseweg (het gedeelte tussen de weg Binderendreef en de Haspelweg), Haspelweg (de W tak van deze weg), Pastoor Jacobsstraat (het korte gedeelte W van de Haspelweg) en Textielstraat (het gedeelte tussen de weg Binderendreef en de Haspelweg). De buurtschap ligt gedeeltelijk binnen de bebouwde kom van het dorp Deurne. De buurtschap ligt direct W van het dorp Deurne en NO van het dorp Vlierden.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Bottel 9 huizen met 51 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen