Boschhoven

Plaats
Buurtschap
Heeze-Leende
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Boschhoven

Terug naar boven

Status

- Boschhoven is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Heeze-Leende. T/m 1996 gemeente Leende.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Leende.

- De buurtschap Boschhoven heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Boschhoven ligt rond de gelijknamige weg, direct NW van de dorpskern van Leende, ZW van Heeze en O van Valkenswaard en de A2.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Boschhoven 19 huizen met 90 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- In 2019 was het asfalt van Boschhoven aan vervanging toe. Hiervoor is het bestaande asfalt opgebroken en is een nieuwe asfaltconstructie aangebracht. Het onderhoud van de rijbaan was een goed moment om ook de afvoer van regenwater te verbeteren. Een nieuwe leiding onder de rijbaan zorgt voor de afvoer van het regenwater naar de sloot langs de Loofvennen. Hiermee wordt het gemengde riool ontlast. Over het algemeen is er niet veel aan het uiterlijk van de weg veranderd. Wel zijn de goten langs beide zijden van de weg doorgetrokken en zijn de natuursteen randen/voetpaden vervangen door een bestrating van gebakken straatstenen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Het brinkje in de buurtschap heet 't Rietje. Daar bevinden zich, naast natuurlijk de bomen, een Heilig Hartbeeld, een dorpspomp en een picknickplaats.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging: - "Buurtvereniging Buurtschap Boschhoven heeft als doelstelling het organiseren van evenementen en activiteiten ter bevordering van de onderlinge contacten tussen de bewoners van de buurtschap. Jaarlijks organiseren wij een activiteit, zoals een fietstocht, wandeltocht of spelletjesdag met aansluitend een buurtbarbecue."

Reactie toevoegen