Boomen

Plaats
Buurtschap
Someren
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Boomen

Terug naar boven

Status

- Boomen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Someren. T/m 30-4-1935 gemeente Lierop.

- De buurtschap Boomen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Lierop.

- De buurtschap Boomen heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de straatnaambordjes van de ook nog eens korte weg Boomen kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Boomen ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Laan ten Boomen (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Lierop), Wilgebant, Rijksweg (deels de N266), Kanaaldijk-noord (ook de N266; het gedeelte van deze weg bij de Laan ten Boomen en de Dijkstraat), Otterdijkseweg (het gedeelte bij het kruispunt met de Heesvenweg), Heesvenweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Lierop) en D'Oetersedijk (de N helft van deze weg). De buurtschap ligt direct O van het dorp Lierop, WZW van het dorp Ommel, NW van het dorp Asten, NNW van het dorp Someren, ZW van de dorpen Vlierden en Deurne, ZZO van de stad Helmond en ZO van het dorp Mierlo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Boomen 6 huizen met 46 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen