Blauwestad

Plaats
Dorp
Oldambt
Oldambt
Groningen

Blauwestad

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Blauwestad.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Blauwestad.

Terug naar boven

Status

- Blauwestad is een woon- en recreatiegebied in ontwikkeling in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Oldambt.

- De nieuwbouw in Blauwestad heeft een eigen postcode (9685) en postale plaatsnaam gekregen en is daarmee dus een nieuwe formele woonplaats.

Terug naar boven

Ligging

Blauwestad ligt N van Winschoten.

Terug naar boven

Beschrijving

Het grote open landbouwgebied gelegen tussen (met de klok mee) Winschoten, Scheemda, Oostwold, Finsterwolde en Beerta had al jaren niet veel perspectief, o.a. omdat boeren geen opvolgers konden vinden. Daarom is rond 2000 het initiatief genomen voor de ontwikkeling van dit gebied tot de Blauwestad: een nieuw meer (het Oldambtmeer) van ruim 800 hectare, 350 hectare nieuw natuurgebied, toeristische en recreatieve voorzieningen, en de mogelijkheid om te wonen aan het water, midden in de natuur.

Zie verder de Ontwikkelingsvisie Blauwestad in het Oldambt (2010).

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Bijzonder aan natuurgebied Reiderwolde, dat formeel in 2011 is 'geopend' en wordt geprofileerd als 'het Groene Hart van Blauwestad', is dat het geheel door boeren uit de omgeving wordt beheerd.

- De toeristische voorzieningen bij het Oldambtmeer worden aanzienlijk uitgebreid. Er komt onder meer een nieuwe haven, een boulevard, horeca en een zeilschool.

Terug naar boven

Links

- Site van en over Blauwestad.

Reactie toevoegen