Biddinghuizen

Plaats
Dorp
Dronten
Flevoland

Biddinghuizen

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je bungalow op Landal Waterparc Veluwemeer.

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Biddinghuizen.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Biddinghuizen.

- Boek hier je golfvakantie in Biddinghuizen.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Biddinghuizen.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Biddinghuizen (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Biddinghuizen is een dorp in de provincie Flevoland, gemeente Dronten.

Terug naar boven

Ligging

Biddinghuizen ligt O van Lelystad, Z van Dronten.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Biddinghuizen heeft ca. 2.500 huizen met ca. 6.000 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Biddinghuizen heeft 28 gemeentelijke monumenten.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

-  Aan het Veluwemeer tegenover Harderwijk vormen het Harderbos en de Kivietslanden samen met het Harderbroek een uniek natuurgebied in de Flevopolder bij Biddinghuizen. De Harderhoek bestaat uit plassen, rietland, moeras diverse soorten bos en grasland. Omdat het relatief jonge natuurgebieden zijn verandert het snel. Er komen veel verschillende soorten voor, maar ook de planten, mossen en paddenstoelen komen er erg veel voor. Fotoserie van Harderhoek van fotograaf Martin Stevens.

- Beleef een spectaculaire dag in Walibi Holland! Maak een rit in de compleet vernieuwde, sensationele achtbaan Speed of Sound, vaar over wilde rivieren in de waterattracties of geniet van het prachtige uitzicht vanuit het reuzenrad. Met de meer dan 40 attracties en shows is er voor iedereen een uitdaging te beleven.

- In 2012 zijn in Biddinghuizen de Boulevard de Kaai en het Park De Graafschap gerealiseerd. Zij fungeren als rustpunten in het Rondje Biddinghuizen. Dit rondje is in 2008 op initiatief van Dorpsbelangen Biddinghuizen aangelegd. Boulevard de Kaai is gelegen aan de noordkant van het dorp langs de Hoge Vaart. Verder is er een aanlegsteiger voor passerende plezierjachten gerealiseerd, die ook door bewoners en wandelaars kan worden gebruikt. Park De Graafschap, dat gelegen is aan de zuidkant van het dorp aan de Oldebroekerweg, is een bijzonder park met speel- en recreatievoorzieningen zoals trapveldjes, een parkweide, een boomgaard en een avontuurlijk en natuurlijk speelgebied.

Reactie toevoegen