Beukelaar

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Beukelaar

Terug naar boven

Status

- Beukelaar is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Veghel.

- De buurtschap Beukelaar valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Veghel.

- De buurtschap Beukelaar bevindt zich binnen de bebouwde kom van het dorp Veghel, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Beukelaar ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Rembrandtlaan (het korte gedeelte van deze weg NO van het kruispunt met de Frans Halsstraat en de Erpseweg (de N616)), Udenseweg (de ZW tak van deze weg), De Haag, Het Broek (het gedeelte van deze weg, in NO richting, tot en met huisnummer 3), Meccadamweg, De Stad (het gedeelte van deze weg N van de weg De Houtwal), De Houtwal (het O gedeelte van deze weg) en Beukelaarstraat. De buurtschap ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Veghel. De buurtschap Beukelaar ligt direct ZO en direct O van het dorp Veghel, ZW van het dorp Mariaheide en de stad Uden en NW van het dorp Erp.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Beukelaar 29 huizen met 127 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 85 huizen met ca. 215 inwoners.

Reactie toevoegen